Posted: Mon May 05, 2008 1:00 am Post subject: «جشن كارگردانان تئاتر»«شب كارگر
با طرح مشكلات و كمبودها ؛ «جشن كارگردانان تئاتر» به «شب كارگردانان» تبديل شد
در مراسمي كه توسط انجمن كارگردانان خانه تئاتر برگزار شد، هنرمندان تئاتر بدون تجليل از هنرمندي، تنها از دغدغه ها، مشكلات و كمبودها سخن گفتند.
اجراي اين مراسم توسط الهام پاوه نژاد و افشين هاشمي برگزار شد و ابتدا افشين هاشمي، پيام روز ملي تئاتر را كه توسط حميد سمندريان نوشته شده، براي حاضران قرائت كرد.
در اين مراسم پاوه نژاد نيز بيانيه روز جهاني تئاتر را قرائت كرد. در ادامه اين مراسم سه نماهنگ پخش شد كه در آن هنرمندان از «سند توسعه تئاتر»، «منشور تئاتر ايران»، «بازسازي تئاتر شهر» سخن گفتند.
همچنين گزارش سالانه انجمن كارگردانان تئاتر توسط مجيد گياهچي در اين مراسم قرائت شد و حسن معجوني نيز بيانيه تقدير از كارگردانان تئاتر را قرائت كرد.
به گزارش فارس، در اين مراسم قطعه نمايشي از محمد رحمانيان با عنوان «شهادت خواني» اجرا شد و قرار بود رحمانيان بيانيه انجمن كارگردانان را براي روز جهاني تئاتر قرائت كند كه به دليل شكستگي پا در مراسم حضور نداشت و به جاي وي رضا حامدي خواه بيانيه را قرائت كرد.
اجراي موسيقي نيز از برنامه هاي جنبي اين مراسم به شمار مي آمد، همچنين در اين برنامه به دليل گفتن مشكلات و كمبودها، «جشن كارگردان» به «شب كارگردان» تبديل شد.
هنرمندان تئاتر در اين مراسم به ياد و احترام «اسماعيل داورفر» نيز يك دقيقه سكوت كرده و ايستادند.
در نماهنگهايي كه پخش شد، هنرمنداني چون حميد سمندريان، كورش نريماني، سهراب سليمي، نيما دهقان، مهرداد راياني مخصوص، رحمت اميني، ايرج راد، قطب الدين صادقي به ايراد سخنراني پرداختند.
سمندريان درباره وضعيت تئاتر گفت: بخشهاي مختلف تئاتري با هم هماهنگ نيستند و ما به دنبال عوامل سازنده هستيم. مديريت مي خواهد كه عناصري را انتخاب كند اما اين عناصر شناختي از تئاتر ندارند و الآن كه من لبخند مي زنم، از خوشحالي نيست، از حرصم است.
قطب الدين صادقي نيز درباره بازسازي تئاترشهر گفت: در حال حاضر تئاتر شهر شبيه حمامهاي عمومي شده است. محمد يعقوبي نيز گفت: شكي نيست كه بايد تئاترشهر بازسازي مي شد اما با اين كار نبايد تئاتر را تعطيل مي كردند.
ايرج راد، مدير خانه تئاتر هم گفت: همه ما در جريان بازسازي تئاترشهر انتظار مي كشيديم كه كارهاي اساسي صورت مي گرفت و فكر مي كردم كه كارهاي اساسي صورت گرفته است، اما در حال حاضر كساني كه ارتباط مستقيم با تئاتر دارند به مشكلاتي بر مي خورند كه در گذشته وجود نداشت.
در ادامه اين مراسم نيز مهرداد راياني مخصوص بيان داشت: بازسازي تئاتر شهر ما را از خطرات احتمالي نجات داده و اطمينان مي دهم كه در زمينه تأسيسات تا 15 سال آينده مشكلي نخواهيم داشت. در امر بازسازي اختلاف سليقه وجود دارد. من تنها انعكاس دهنده مشكلات و نظرات بودم. برخي مي پسندند و برخي نيز اين بازسازي را قبول ندارند.
پارسايي، مدير مركز هنرهاي نمايشي بيان داشت: ما نيز در فاز آخر بازسازي، انتقاد داريم و بايد اين بازسازي به سرعت تمام شود، اما كم لطفي است كه بگوييم بازسازي بي فايده است.در اين مراسم نيز برگه نظرسنجي ميان هنرمندان پخش شد، در نتيجه اين نظرسنجي 83 درصد از افراد حاضر از نحوه مديريت ناراضي بودند و به مديريت تئاتر كشور اعتماد نداشتند. _________________ ماهي و مهمان دو روز اول خوب هستند ، از روز سوم بو مي گيرند . اسپانيولي
ششمين همايش تعامل ادبي ايران و جهان صبح روز يكشنبه 15 ارديبهشت با حضور استادان ادبيات ايران و ديگر كشورها در سراي اهل قلم نمايشگاه كتاب تهران آغاز به كار كرد.
به گزارش فارس، اين همايش كه به همت شوراي گسترش زبان و ادبي فارسي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي برگزار مي شود، طي روزهاي 15 و 16 ارديبهشت در قالب سلسله نشستهاي سراي اهل قلم بيست و يكمين نمايشگاه بين المللي كتاب تهران برگزار مي شود. _________________ ماهي و مهمان دو روز اول خوب هستند ، از روز سوم بو مي گيرند . اسپانيولي
گروه هنر- دكتر «عبدالقادر منيازوف» عضو پيوسته خارجي فرهنگستان زبان و ادب فارسي 13 ارديبهشت درگذشت.
به گزارش روابط عمومي فرهنگستان، وي متولد 1930 م / 1309 ش در تاجيكستان، داراي مدرك دكتري فيلولوژي و عضو وابسته فرهنگستان علوم تاجيكستان بود. در پي سياست فرهنگستان مبني بر ارتباط و همكاري با كشورهاي فارسي زبان، دكتر منيازوف از تاريخ 12 آذر 1375 به عضويت شوراي فرهنگستان پذيرفته شد.
بعضي از آثار وي عبارتند از: اشعار منتخب (نمونه هاي اشعار استاد عيني ) كليات صدرالدين عيني ، عيني در خاطرات دوستان و شاگردان (مشاركت در تحرير)، اديبان تاجيكستان.
او همچنين در تأليف كتابهاي درسي ادبيات دوره متوسطه، تاريخ معاصر تاجيكستان، فرهنگ روسي به تاجيكي، صرف و نحو تاجيكستان و فرهنگ زبان تاجيك همكاري داشت. _________________ ماهي و مهمان دو روز اول خوب هستند ، از روز سوم بو مي گيرند . اسپانيولي
مستند جنجالي ژاپني در ميان تدابير شديد امنيتي اكران شد
مستند جنجالي «ياسوكني» درباره زيارتگاه قربانيان جنگ در ژاپن روز شنبه در ميان تدابير شديد امنيتي و اعتراض ملي گرايان اين كشور در يكي از سينماهاي توكيو به نمايش درآمد.
به گزارش مهر، خبرگزاري فرانسه اعلام كرد مأموران پليس در اولين روز نمايش اين فيلم مستند با حضور در اطراف سينما و حتي داخل سينما مراقب اوضاع بودند تا مانع از جنجالهاي احتمالي مخالفان نمايش فيلم شوند.
مستند «ياسوكني» به كارگرداني لي يينگ كه با حمايت دولت ژاپن ساخته شده، جنجالها درباره آرامگاه جنگي ياسوكني را مورد توجه قرار مي دهد كه براي يادبود حدود 2/5 ميليون قرباني جنگ شامل 14 نفر از كساني كه پس از جنگ جهاني دوم به عنوان جنايتكاران جنگي محاكمه و محكوم شدند، ساخته شد.
فيلم مستند «ياسوكني» كه ساخت آن حدود 10 سال طول كشيد، قرار بود ماه پيش در ژاپن اكران شود كه به خاطر اعتراضهاي گسترده نمايش آن به تعويق افتاد.
اين فيلم پارسال در جشنواره هاي بين المللي پوسان، ساندنس و برلين نمايش داده شد و جايزه بهترين فيلم مستند جشنواره بين المللي فيلم هنگ كنگ را از آن خود كرد. _________________ ماهي و مهمان دو روز اول خوب هستند ، از روز سوم بو مي گيرند . اسپانيولي
سيب سرخي به روي سيني سبز، اين چنين كرده اند ميزانت
اين چنين كرده اند ميزانت، پيش روي هزار مهمانت
روزگاري به شاخسار بلند، آزمونگاه سنگها بودي
سنگهايي كه زخمها به تو زد، زخمهايي كه كرد ارزانت
يادِ روزي كه عابران فقير، حسرت خوردن تو را خوردند
و به صد اضطراب و دلدله چيد يك نفر از تَبَنْگ دكانت
اينك اي سيب!شكل خورده شدن بسته بهانتخاب مهمانهاست
تا چه سان مي كنند تقسيمت، تا چه مي آورند بر جانت
آن يكي پوست كنده مي خواهد، آن يكي چارقاش مي طلبد
آن يكي تيز مي كند چنگال، آن يكي مي كَنَد به دندانت
*
مي خوري سنگ، مي شوي كنده، مي خوري كارد، مي شوي رنده
سيب بودن مسير خوبي نيست، مي كند از خودت پشيمانت
سيب سرخي به روي سيني سبز، سرنوشتي سياه در فرجام ...
چندي اي سيب! سنگ شو كه كسي نتواند دهد به مهمانت
كماكان ...
* عليرضا سپاهي لايين
حالا كه مي گويي كماكان دوستت دارم
من هم كماكان خاطراتت را گرفتارم
اين چهره عكس كهنه اي در قاب ديروز است
گاهي كه مي خندم همان لبهاي پيرارم
از يادگاري هاي خوب بوسه و لبخند
در خاطراتت هرچه داري من خريدارم
اشكي بريز، آهي بكش، حرفي بزن- حتي
تا من بدانم همچنان جا در دلت دارم
بامن بگو اين روزهاي سرد قطبي را
من- عاشق يك لاقبا- آيا سزاوارم؟!
باور نخواهي كرد مي دانم كه با اين درد
كاري نكرد اميدواري هاي بسيارم
حالابگو آيا كماكان دوستم داري
حالا ببين آيا كماكان دوستت دارم؟!
حسرت
* محمدعلي جوشايي
ما كيستيم آوار صد آتشگه خاموش
اشكال معني دار گور سرد آذرنوش
ما حلقه هاي حسرت اشكانيان در چشم
ما ناله هاي نفرت كلدانيان در گوش
ما نعره اسكندران در حلقمان مدفون
ما بوي اسبان عرب از خاكمان در جوش
تكرار كن فرزند من، دارا ... حشيش...آهن
تكرار كن...با...با فرو مي ريزد اين آغوش
تاريخ از يال دماوند آمده پايين
دارند مي رقصند در ويرانه هاي شوش
اي خون ساساني داغ از ما چه مي خواهي
رستم نمي زايند مامان هاي يانكي پوش
اتفاق ...
* انسيه موسويان
حالا سه شب گذشته كه من توي اين اتاق...
شبهاي من ولي همه بي ماه .... بي چراغ
فنجان چاي سرد شده...رختهاي چرك
ظرف غذا كه پخته و سر رفته از اجاق
خودكار بيك و كاغذ بيكار روي ميز
حتي براي شعر ندارم دل و دماغ
پر كرده است خلوت پاييزي مرا
يك گربه پشت پنجره يك صبح پر كلاغ
دورم من از تو: ماهي دور از زلال آب
دور از توام: پرنده دور از هواي باغ
سرد است خانه منتظرم تا بياورد
از تو كلاغ قصه خبرهاي داغ داغ
من در كدام لحظه به چشم تو مي رسم؟
تو در كدام ثانيه مي افتي اتفاق؟!
پري هاي ناگهان...
* محمد حسين انصاري نژاد
زيباست سمت باغ خيالت پريدنم
تا در پرند ماه بيايي به ديدنم
مست آن چنان كه چرخ زنان با تو سر دهم
در گوش عرشيان غزل پر كشيدنم
مست آن چنان كه دست برم در مدار ماه
آن گاه بنگري تو به آيينه چيدنم
دستي تكان دهيد پري هاي ناگهان
مفتونِ عاشقانه دريا شنيدنم
هر شب كنار پنجره تا صبح ديدني است
در پرنيان خاطره هايت خزيدنم
تا مشق دوست داشتني بي نشان كنم
حسرت به دوش جرعه اي از خود رميدنم
يك ذره مهرباني ات اين روزها نماند
يا آفريده ماند براي نديدنم _________________ ماهي و مهمان دو روز اول خوب هستند ، از روز سوم بو مي گيرند . اسپانيولي
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum