Posted: Wed Apr 30, 2008 11:12 am Post subject: كشف آرامگاه شمس تبريزي در تبريز
سخنگوي شوراي شهر تبريز خبر داد:
كشف آرامگاه شمس تبريزي در تبريز
جام جم آنلاين: سخنگوي شوراي شهر تبريز از كشف آرامگاه حقيقي شمس تبريزي، عارف نامي قرن ششم هجري در تبريز خبر داد. او افزود: بر اساس اسناد و منابع موجود تاريخي و مطالعات انجام گرفته آرامگاه شمس تبريزي ،پير و مراد مولانا جلال الدين محمد بلخي در منطقه گجيل تبريز واقع شده است.
به گزارش خبرگزاري فارس ،حبيب شيري آذر گفت: اين آرامگاه اخيرأ پس از انجام مطالعات تاريخي و بررسي اسناد و منابع معتبر موجود توسط كارشناسان در تبريز شناسايي شده و به زودي نسبت به بازسازي و احياي آرامگاه شمس تبريزي اقدام خواهد شد.
وي ضمن رد ادعاي ديگر شهرها و كشورها مبني بر قرار گرفتن آرامگاه شمس در اين شهرها اظهار داشت: متأسفانه در سايه غفلت و سكوت تاريخي متوليان فرهنگ و تاريخ طي سال هاي گذشته و عدم مطالعه و تحقيق دقيق پيرامون اين موضوع ادعا هاي بسياري مبني بر قرار داشتن آرامگاه شمس تبريزي در شهرها و حتي كشورهاي ديگر مطرح شده ، اما شوراي شهر و شهرداري تبريز قصد دارد بر اساس مستندات اين واقعيت تاريخي را كه آرامگاه واقعي شمس تبريزي در تبريز قرار دارد به اثبات برساند.
شيري آذر در پايان افزود: به زودي مراحل احيا و بازسازي آرامگاه شمس تبريزي از سوي شهرداري آغاز خواهد شد. _________________
هنر خوراک روان و هنرمند آفریننده آن است . بارگاه هنر با هیچ جایگاهی درخور ارزیابی نیست . ارد بزرگ
دانيل دي لويس در نقش شمس تبريزي
راي بلاگ جام اين هفته قصد داشتم از وبلاگ هاي سينمايي و نگاهشان به جشنواره فيلم فجر بيشتر بنويسم ولي گويا موتور وبلاگ نويسان سينمايي هنوز گرم نشده و بايد منتظر نمايش فيلم هاي ايراني بيشتري در جشنواره باشيم.
تب نزار قطري
مسعود بصيري در نگاهي به زندگي درباره حاج نزار قطري (نوحه خواني که اين روزها در ايران طرفداران فراواني پيدا کرده) مطلبي نوشته و ترجمه بعضي نوحه ها و لينک نوحه و تواشيح خواني او را در وبلاگش گذاشته که خواندنش را به دوستداران اين مداح عرب توصيه مي کنيم.
شعري براي هشتمين امام
مسعود کرمي در آقا طيب شعر نسبتا بلندي نوشته خطاب به حضرت رضا(ع) که سطر پاياني آن به نظرم ارزش دوباره خواندن در اين ستون مختصر را دارد:ديگر براي هيچ جشنواره اي که در خراسان باشد يا جايزه اش زيارت تو/شعري نمي فرستم /همين طور ناخوانده /يک روز مي آيم و /مي مانم.
جوانمردي
مسعود ده نمکي در يادداشتي در وبلاگش به انگيزه درگذشت احمد بورقاني به بازگويي خاطراتش از تعطيلي هفته نامه شلمچه پرداخته است.
وي با اشاره به بحثي که بين او و مهاجراني ، وزير وقت ارشاد در اين خصوص درگرفته ، نوشته است : مرحوم بورقاني گفت من اين توقيف را قبول نداشتم پرسيدم حالا اين راي قطعي است؟ گفت نه دادگاه بعدا تصميم مي گيرد. پرسيدم حالا نمي شود تا فردا ما يک نسخه ديگر منتشر کنيم.
اين طرف و آن طرف را نگاه کرد و با روحيه جوانمردي که داشت ، گفت : تا حکم توقيف کتبا دستت نرسيده کارت را بکن. اگر هم در چاپخانه مشکل پيش آمد من حل مي کنم و اين شد بهانه چاپ شماره آخر هفته نامه شلمچه با عنوان خداحافظ شلمچه !
تمدن بي درخت
افروز نبوي در وبلاگ آستاره به بيان ويژگي هاي مدلي از معماري امروز پرداخته و با توجه به استفاده طراحان جديد از المان هاي طبيعي از جمله درخت نوشته است : سايه هاي سپيد درختان که بر ديوارهاي شيشه اي نقش شده ، از يک سو گرايش انسان مدرن به همزيستي مجدد با طبيعت و از سوي ديگر، ابتکار طراح براي حفظ حريم فضاي داخلي خانه را نشان مي دهد. وي در ادامه تاکيد مي کند:در روز، نور خورشيد، با اين اشکال سپيد، بر ديوارها و کف خانه ، تصور دلنشين وجود درخت (درختي که نيست ، طبيعتي که نيست) و تجربه مفرح و خنک زير سايه درخت بودن را تکثير مي کند و در شب ، ترکيب نور و سايه ها، به حضور درختاني نامرئي در «داخل» خانه ، معنا مي بخشد.
غرغروهاي دوست داشتني
سيدرضا صائمي در کوچه فرهنگ به بحث درباره مخاطبان جشنواره بين المللي فيلم فجر پرداخته و با بيان اين که جشنواره فجر تعدادي مخاطب محدود ديگر نيز دارد که سينما را به عنوان يک اتفاق جدي و جذاب تر از يک سرگرمي صرف و حاشيه زندگي مي نگرند مي نويسد: منتقدان و نويسندگان و مطبوعاتي هاي سينمايي اگرچه به عنوان فرزندان ناخلف سينما شناخته مي شوند؛ اما همين نق زدن ها و غرغرکردن هاي آنها بيش از کف زدن و هورا کشيدن مخاطبان عام باعث اعتلاي سينماي ايران شده است.
قبول دارد شعر مولانا فارسي است
در يکي از وبلاگ هاي هنري گفتگويي با «ازل آکاي» کارگردان اهل ترکيه ديدم اين هنرمند قصد دارد فيلمي با موضوع مولانا جلال الدين بلخي بسازد که تلفيقي از وقايع زمان حضور مولوي در قونيه بخصوص زمان آشنايي اش با شمس خواهد بود. در اين فيلم دانيل دي لويس بازيگر بريتانيايي فيلم هاي دار و دسته نيويورکي ها و پاي چپ من در نقش شمس تبريزي بازي خواهد کرد. او در اين مصاحبه گفته است قبول دارم که اشعار مولانا به فارسي است و نقش مهمي در ادبيات فارسي دارد اما شخصيت هاي جهاني را نمي توان در مرزهاي جغرافيايي کنوني محدود کرد، ضمن آن که هر کشوري مي تواند به آن شخصيت مباهات کند.
تجربه هاي تازه در کلاس داستان نويسي
مريم دلباري در وبلاگ هو... به تجربه حضور به عنوان مدرس يک کلاس داستان نويسي در روستاي چوئبده در 32کيلومتري آبادان پرداخته و با اشاره به ترديد اوليه خود براي حضور در اين کلاس مي نويسد: ناگهان اتومبيل ايستاد. راننده گفت : خانم اينجاست.
بفرماييد. دختري که روبه روي تابلوي مرکز ايستاده بود، فريادکشيد: خانم... معلم... استاد... داستان... ورفت به طرف کلاس ها. اصلا باورم نمي شد 35 نفربا اطلاع رساني ضعيف مرکز آنجا جمع شده باشند و همگي منتظر نشسته بودند با دفترهاي سفيد ومداد و خودکار به دست. از خيلي چيزها حرف زديم.
وقتي از کلاس بيرون آمدم حس کردم چقدر تجربه هاي تازه دارم : اعتقادات و فرهنگ بومي شان ، سادگي و لحن صميمي شان و خيلي حرف ها که فقط مي شود در داستان نوشت.
اشتباهات را چه کسي جبران مي کند؟
فاطمه وبلاگ نويس پياده تا عرش با اشاره به گفتگويي که با يکي از منکران تشيع داشته و پايه استدلال هاي اين فرد بر بعضي نوارهاي مداحي استوار بوده ، مي نويسد: من خوب مي دونم که فلان مداح خودش اعتراف کرده که منظورش از گفتن (من حسين اللهي هستم) فقط ابراز احساسات بوده ولي بيني و بين الله ضربه اي را که اين مداحي ها به تشيع وارد کرد چه کسي جبران مي کند؟! مگه اين مداحان نمي دونند علم پيشرفت کرده و در عرض چند دقيقه صداشون به همه دنيا منتشر مي شود؟
آرش شفاعي _________________
هنر خوراک روان و هنرمند آفریننده آن است . بارگاه هنر با هیچ جایگاهی درخور ارزیابی نیست . ارد بزرگ
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum