تالارهای گفتگوی انجمن دانش پژوهان ایران (( ایران و کره سابق))

تالارهای گفتگوی انجمن دانش پژوهان ایران Forum Index
تالارهای گفتگوی انجمن دانش پژوهان ایران

تالار گفتگو

FAQFAQ   {جستجو}   {اعضا}Memberlist   Usergroups{گروه ها}   CalendarCalendar   Register{ثبت نام} 
 Profile{مشخصات کاربر}   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log in{ورود_خروج} 

کوچه پس کوچه هاي هنر

Post new topic   Reply to topic    تالارهای گفتگوی انجمن دانش پژوهان ایران Forum Index -> رویدادها - بخش نهم
View previous topic :: View next topic  
Author Message
HABIB
100000
100000

PostPosted: Wed Apr 30, 2008 10:55 am    Post subject: کوچه پس کوچه هاي هنر Reply with quote

کوچه پس کوچه هاي هنر

«آتنه فقيه نصيري» به آمريکا مي رود
فيلم سينمايي «پرستار» با بازي «آتنه فقيه نصيري» 22 ارديبهشت ماه، به مناسبت ولادت حضرت زينب(س) و روز پرستار، از کانال نيويورک آمريکا پخش خواهد شد. «عليرضا سبزواري» کارگردان اين اثر به زندگي پرستاري به نام زهره مي پردازد که در بيمارستان کار مي کند و به دليل مشغله کاري ارتباط خوبي با نامزدش ندارد، اين مسئله باعث دلخوري خانواده نامزدش مي شود تا اينکه بر اثر سانحه اي آنها به اهميت کار وي پي مي برند و...

«بهداد» و «شريفي نيا» بازيگران «7 دقيقه تا پائيز»
«حامد بهداد» و «مهراوه شريفي نيا» بازيگران جديد فيلم سنمايي« 7دقيقه تا پائيز» هستند که به کارگرداني «عليرضا اميني» توليد مي شود. هفتمين فيلم اين کارگردان اوايل هفته آينده کليد مي خورد و نيما شاهرخشاهي، محسن تنابنده، بهاره افشاري، جمشيد هاشمپور، پانته آ بهرام، آهو خردمند، بهرام ابراهيمي، سعيد آقاخاني، سيامک صفري، کورش ستوده و اميرحسين رستمي ديگر بازيگران آن به نويسندگي عليرضا نادري هستند.

«اتوبوس شب» به اکراين رفت
در ادامه حضور بين المللي فيلم «اتوبوس شب» ساخته «کيومرث پوراحمد» در جشنواره «قايق طلايي» اکراين به نمايش درمي آيد. اين جشنواره از ديروز آغاز و تا 7روز آينده ادامه خواهد داشت. جشنواره «قايق طلايي» امروز در «کيف» اکراين با برگزاري نشست مطبوعاتي و نمايش فيلم هاي بخش مسابقه آغاز و در ادامه در چند شهر ديگر اکراين برپا مي شود. «اتوبوس شب» که از توليدات سيما فيلم است و اداره کل رسانه بين الملل سيما (CMI) عرضه بين المللي آن را به عهده دارد، با فيلمنامه براساس داستاني واقعي از «حبيب احمدزاده» و با همکاري «حسن شکاري» ساخته است.

اعتراض به اعلام کشف آرامگاه «شمس» در تبريز
«محمدعلي موحد»، نويسنده کتاب «شمس تبريزي»، در واکنش به خبر کشف آرامگاه «شمس» در تبريز، گفت: آرامگاه مقتداي جلال الدين مولوي قطعا در «خوي» واقع شده است و شايد مقبره شمس ديگري در تبريز کشف شده باشد. «محمدعلي موحد» پژوهشگر ادبيات کهن فارسي و شمس شناس برجسته، به گونه اي بر اين مطلب پافشاري مي کند که به سختي حاضر به شنيدن نظر ديگري درباره آرامگاه شمس است. اين در حالي است که سخنگوي شوراي شهر تبريز ديروز در جمع خبرنگاران با اعلام اينکه بر اساس اسناد و منابع موجود تاريخي و مطالعات انجام گرفته آرامگاه شمس تبريزي، پير و مراد مولانا جلال الدين محمد بلخي در منطقه «گجيل» تبريز واقع شده خبر از احداث آرامگاه شمس در شهر زادگاهش داده است. «محمدعلي موحد» به فارس گفت: با بيان اينکه محله اي در تبريز به اين نام هست با قاطعيت وجود مقبره شمس تبريزي در زادگاهش را نپذيرفت و اذعان داشت شايد مقبره شمسي غير از مراد مولانا کشف شده باشد.

قطع برق تالار هنر و جشنواره تئاتر دانشگاهي
در پي قطع برق تالار هنر، تعدادي از اجراهايي جشنواره تئاتر دانشگاهي با مشکل روبرو شدند. «صادق موسوي» مدير تالار هنر ، درباره دلايل قطعي برق تالار در دو روز از جشنواره تئاتر دانشگاهي به ايسنا توضيح داد: «اين مشکل به تالار هنر مربوط نمي شود، زيرا طي تماسي که با اداره برق داشته ايم آنها اعلام کردند که اين مشکل از پست برق منطقه است و اميدواريم در روزهاي پاياني اين جشنواره تکرار نشود.»

«نه که نه» را «السا فيروزآذر» کارگرداني کرد
«السا فيروزآذر» بازيگر فيلم هايي چون «مجنون ليلي»، «تسويه حساب» و «زن زيادي»، سومين فيلم کوتاه خود را با عنوان «نه که نه» کارگرداني کرد و اين فيلم هم اکنون در مرحله تدوين قرار دارد. فيلم داستاني «نه که نه» درباره دختري است که مناسبات اجتماعي او را مجبور به گفتن نه مي کند. او به دنيا «نه» مي گويد ولي هيچ راه و پيش فرضي براي جايگزيني اين «نه» ندارد. اين فيلم در پي طرح موضوع خشونتي است که در جوانان امروز نسبت به ساختارهاي قديمي اجتماعي بوجود آمده که هيچ جايگزيني هم براي آن ندارند.

«کارآگاه علوي2» اواخر ارديبهشت تمام مي شود
تصويربرداري مجموعه تلويزيوني کارآگاه علوي2 به کارگرداني «حسن هدايت» تا پايان ارديبهشت ماه به پايان مي رسد. «حميدرضا يراقچيان» تهيه کننده کارآگاه علوي2 با اشاره به مراحل پاياني تصويربرداري اين مجموعه به سيمافيلم گفت: حدود 90درصد تصويربرداري به پايان رسيده و طي روزهاي آينده، لوکيشن هاي باقيمانده مثل کارخانه چيت سازي، کاخ دادگستري، بيمارستان فيروزآبادي و بناهاي تاريخي مستقر در ميدان امام خميني(ره) را تصويربرداري خواهيم کرد.

بخوان! من يک انسان هستم!

افسرده ام؟: آقا من از عقلانيت خسته ام. من از عقل خسته ام. من از سکوت و سکون عقل محتاط خسته ام. من از کندوهاي زنبور عسل خسته ام. من دلم پر مي کشد براي دويدن خرگوش وقتي چشم هاي عقاب برق مي زند. من دلم پر مي کشد براي وسوسه ماهي وقتي کرم مي بيند. من دلم پر مي کشد براي ترس برق دندان وقتي چشم ها خيس عادت اند. من دلم پر مي کشد براي پيله کرم ابريشم، وقتي پروانه ها بايد پرواز کنند. چقدر خسته ام که نمي توانم پر بکشم. افسرده ام؟ رمانتيکم؟ اختلال روانشناختي دارم؟ در گذشته مانده ام؟ باشد; در عوض يک روز چشم باز مي کنم و مي بينم که مرده ام. نه اينکه از اضطراب مرگ روزي هزار بار بميرم...
com.dlogfa.hesse

کتاب هاي مورد علاقه سينماگران

در آستانه بيست ويکمين نمايشگاه کتاب تهران، «داريوش مهرجويي»، «کيانوش عياري» و «داريوش فرهنگ» از کتاب هايي که آرزوي ساخت فيلم بر اساس آنها را دارند، گفتند. آنها در پاسخ به اين پرسش که «آرزوي ساختن فيلم بر اساس کدام کتاب را داشته ايد؟» گفتند:
داريوش مهرجويي: اين بحث مفصلي است. کتاب خوب، کتابي است که هميشه نمي شود آن را به فيلم تبديل کرد، براي اينکه خودش خودکفا است و تبديل آن به يک مديوم ديگر ناممکن است و به قول معروف راه نمي دهد. کتاب هايي که دوستشان داشته ام، خيلي زياد بوده ولي هيچ کدام از آنها را نمي خواستم تبديل به فيلم کنم. مثلا من روي کار گلابدره اي کار کردم يا کارهايي از دولت آبادي و گلشيري که خب هيچ کدام از اينها به ثمر نرسيد.
کيانوش عياري: در مقطعي از اين سال ها به بخشي از کتاب «جاي خالي سلوچ» نوشته «محمود دولت آبادي» چشمداشتي داشته ام اما چون رفاقت زيادي بين ادبيات و سينما نمي بينم کمتر به اين فکر افتادم.
داريوش فرهنگ: آخرين کتابي که دوست داشتم روزي به فيلم برگردانم، کتاب «دکتر نون زنش را بيشتر از مصدق دوست دارد» نوشته «شهرام رحيميان» بود که به نظرم اين کتاب خيلي بکر بود و چيزهاي تازه اي در خود داشت.

اهدافي که از دسترس خانه تئاتر دور ماند

«خانه تئاتر» در تاريخ فعاليت 8ساله خود با وجود تلاش هايي که در راه اعتلا» و پيشرفت تئاتر کشور انجام داده، ولي در بسياري از موارد نتوانسته به اهداف مد نظر خود و ذکر شده در اساسنامه برسد. وقتي زمستان سال78 اولين گام ها براي تاسيس خانه تئاتر برداشته شد و سال79 اولين هيئت مديره آن شکل گرفت، اکثر هنرمندان تئاتر از اين اتفاق خشنود شدند، زيرا از آن زمان به بعد مي دانستند يک نهاد صنفي حمايت هاي لازم را از آنها و هنر تئاتر بعمل مي آورد. شايد اين شور و حال با تعيين اهداف چندگانه خانه تئاتر بيشتر شد. اهدافي که عبارت بودند از تلاش براي دستيابي به تئاتر خلاق و پويا که بيانگر خواست ها و نيازهاي فرهنگي جامعه باشد، کوشش براي ارتقا» سطح کيفي و کمي و اعتلا و گسترش فرهنگ تئاتر، ارتباط و همکاري با سازمان ها و نهادهاي فرهنگي هنري، گسترش فعاليت هاي پژوهشي و کوشش براي گسترش و فراگير کردن تئاتر از طريق جلسات، سمينارها، انتشارات، آموزش و ثبت تئاترهاي داخلي و داشتن مجموعه ثبت شده تئاترهاي خارجي. همچنين ايجاد فضاي مناسب تفاهم و همکاري بين اعضا»، تلاش براي توسعه فعاليت هاي تئاتري و زمينه سازي و پشتيباني از توليد مستمر تئاتر در کشور و تاثيرگذاري در بهبود سياست هاي توليد تئاتر، تشکيل هيئت هاي کارشناسي براي بررسي مشکلات و ارائه راه حل هاي مناسب براي بهبود وضعيت تئاتر، جلب همکاري سازمان ها و نهادهاي دولتي و عمومي و افراد حقيقي و حقوقي و اثبات اهميت و ضرورت رشته تئاتر و جذب حمايت هاي مادي و معنوي آنان از ديگر اهداف اين نهاد صنفي بودند. ايجاد بانک اطلاعات تئاتر، حمايت از گروه هاي جوان و دانشگاهي، تشکل هاي صنفي و مستقل و ايجاد هماهنگي و همکاري بين آنها و خانه تئاتر، حمايت از تئاتر شهرستان و ارسال نشريات تخصصي و اعزام اساتيد و فناوران به سراسر کشور، تشکل تمام هنرمندان کشور در قالب انجمن ها و کانون هاي وابسته به خانه تئاتر، فراهم آوردن امکان مبادله گروه هاي تئاتري براي اجرا در خارج و اتخاذ روش هاي اصولي و مناسب براي رفع اختلاف ها و کمبودها به عنوان ساير اهداف خانه تئاتر اعلام شد. انتخاب برخي از اين اهداف هرچند نيازمند مساعد بودن شرايط اجتماعي، سياسي و فرهنگي مناسب است، اما در اساسنامه خانه تئاتر توجهي به اين قضايا نشده و آرماني به آنها نگاه شده است. نمي توان منکر اين واقعيت شد که وقتي اين اهداف روي کاغذ آمد و به معرض ديد هنرمندان تئاتر رسيد، اکثرا اميدوار شدند تئاتر کشور راهي هموار را در پيش مي گيرد و روز به روز با کمک و حمايت خانه تئاتر بر رشد و شکوفايي خود مي افزايد. خانه تئاتر در راه رسيدن به اهدافي که براي خود تعيين کرده بود توانست براي بيمه کردن اعضا» و راه اندازي تعاوني مسکن خانه تئاتر قدم هايي بلند بردارد; اتفاق هايي که ابتدا بسيار مثبت ارزيابي مي شد. اما با گذشت هر سال از تاسيس اين نهاد صنفي رنگ و بوي هر کدام از اين اهداف کم رنگ تر از گذشته شد. درست است که هنرمندان عضو خانه تئاتر بيمه شدند، ولي تعاوني مسکن ره به جايي نبرد و کماکان برخي اهالي اين نهاد صنفي که مبالغي را براي حق مسکن خود پرداخته اند در انتظار ساخت و دريافت خانه هاي خود هستند. اما با گذشت زمان خانه تئاتر که بودجه آن از طريق دولت تامين مي شود به زعم برخي کارشناسان نتوانست در جذب همکاري نهادهاي دولتي و عمومي و افراد حقيقي و حقوقي موفق باشد. اين نهاد صنفي که به اميد حمايت از هنرمندان و گروه هاي تئاتري و در مجموع هنر تئاتر تاسيس شد نتوانست در اين چند سال از گروه هاي جوان و دانشگاهي تئاتر چندان حمايت کند و تنها به صدور بيانيه در مقاطعي نظير جشنواره ها اکتفا کرد. زيرا خود درگير کمبود بودجه و فقدان حاميان مناسب حتي براي جشن هاي هفتگي تئاتر بود که به مدت يک هفته در سال برگزار مي کرد. البته اين نگاه وجود خانه تئاتر را از اساس نفي نمي کند، بلکه وجود و حضور يک نهاد صنفي نيز براي تئاتر کشور غنيمت است. ولي اين سئوال را مطرح مي کند که چرا خانه تئاتر به بسياري از اهداف مورد نظر خود نرسيده و چرا تا به حال در مورد به نتيجه رسيدن اين اهداف راه حلي اساسي انديشيده نشده است؟ مهر در ادامه مي نويسد: جدا شدن تعدادي از اعضا» خانه تئاتر که خود جزو هنرمندان فعال تئاتر کشورند نشان مي دهد روندي که اين تشکل صنفي در پيش گرفته با مشکلاتي همراه است که با تغيير هر دو سال يکبار هيئت مديره خانه تئاتر نيز تغيير نکرده و نياز به حرکاتي بنيادين و اساسي دارد. در اين مسير هنرمندان عرصه هاي مختلف تئاتر نظير کارگرداني، نمايشنامه نويسي، طراحي صحنه، چهره پردازي و منتقدان و نويسندگان و ساير انجمن ها که جايشان در هيئت مديره خانه تئاتر خالي است، در کنار انجمن بازيگران مي توانند نظراتي را ارائه دهند که شايد تاثيري در روند حرکت خانه تئاتر داشته باشد. خرد جمعي حاکم بر تئاتر کشور چنين حکم مي کند که در فعاليت هاي صنفي تئاتر منافع شخصي نبايد بر منافع جمعي حاکم باشد و اگر روزي به هر دليل چنين شد، اين روند و تفکر بايد مورد بازنگري جدي قرار بگيرد. با تمام اين تفاسير بهترين راهکار براي انجام فعاليت هاي صنفي در خانه تئاتر و رسيدن به اهداف ذکر شده در اساسنامه در شرايط موجود چيست؟

چهره ها

«مل گيبسون» به «لبه تاريکي» رفت
«مل گيبسون»، بازيگر و کارگردان سرشناس هاليوود، براي اولين بار پس از 6سال که در فيلم هاي «ما سرباز بوديم» و «نشانه ها» ايفاي نقش کرده بود، در فيلم بلندي به نام «لبه تاريکي» حضور مي يابد. کارگرداني اين فيلم را «مارتين کمپبل» برعهده خواهد داشت که آخرين ساخته او به نام «کازينو رويال» سال گذشته در هاليوود فروش قابل توجهي به دست آورد. فيلم جديد «مل گيبسون» برگرفته از سري برنامه ها ي کوتاهي است که شبکه BBC است که در سال1985 نمايش داده شد.

بازگشت «مسعود کيميايي» با «شريک»
«مسعود کيميايي»، کارگردان با سابقه سينماي ايران پس از 2سال دوري از سينما با «شريک» به صندلي کارگرداني بازمي گردد. «شريک» جايگزين فيلمنامه «محاکمه در خيابان» شده است تا اين کارگردان پرسابقه سينماي کشورمان بيست وپنجمين فيلم بلند سينمايي خود را به تهيه کنندگي «مرتضي شايسته» جلوي دوربين ببرد. «شريک» داستان دو دوست است که در مقطعي از زندگي به هم مي رسند تا براي رهايي از شرايط سخت پيش رويشان به هم کمک کنند.

همراه با بيستمين نمايشگاه کتاب

- امروز مراسم افتتاحيه بيست و يکمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران با حضور دکتر محمود احمدي نژاد رياست جمهوري اسلامي ايران در مصلي تهران برگزار مي شود.
- سراي اهل قلم درنظر دارد بالغ بر 200 نشست تخصصي را با حضور نويسندگان و صاحبنظران اهل قلم در نمايشگاه کتاب امسال برگزار کند.
- همزمان با بيست و يکمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران و فرا رسيدن شصتمين سالگرد اشغال سرزمين فلسطين مجموعه چهارجلدي «شکوفه هاي زيتون» عرضه مي شود. اين مجموعه که حاصل کار پژوهشي است توسط مجيد صفاتاج تاليف و نشر شاهد به تازگي آن را به چاپ رسانده است.
- «پشت سايه هاي کاج» عنوان نمايشنامه اي از «چيستا يثربي» است که در واحد پژوهش و نشر حوزه هنري استان تهران منتشر شده و براي نخستين بار در نمايشگاه بيست و يکم کتاب ارائه مي شود.
- رئيس پليس راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ گفت: تمهيدات و هماهنگي هاي لازم به منظور برگزاري نمايشگاه کتاب بدون وجود ترافيک فراهم شده است.
- انتشارات فرهنگستان هنر با عرضه هشتاد عنوان کتاب جديد، در بيست و يکمين نمايشگاه بين المللي کتاب حضور خواهد داشت.
- عرفان نظرآهاري در نخستين روز نمايشگاه کتاب در سراي اهل قلم درباره معناگرايي در اشعار «قيصر امين پور» سخنراني مي کند.
- سازمان مطالعه و تدوين کتاب هاي علوم انساني دانشگاه ها «سمت» به مناسبت برگزاري بيست ويکمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران هر روز يک عنوان کتاب جديد منتشر مي کند.
- مسئول بخش تحقيقات نشر ساقي، از عرضه 73عنوان کتاب اين ناشر در بيست ويکمين نمايشگاه بين المللي کتاب تهران خبر داد.

Google

PostPosted: Wed Apr 30, 2008 10:55 am    Post subject: Adv

Back to top
Post new topic   Reply to topic    تالارهای گفتگوی انجمن دانش پژوهان ایران Forum Index -> رویدادها - بخش نهم All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum