Posted: Tue Apr 15, 2008 9:38 am Post subject: مصاحبه نيوزويك با برلوسكني
مصاحبه نيوزويك با برلوسكني؛ ايتاليايي ها ليبرال تر از من سراغ ندارند
مترجم: قاسم بابايي
سيلويوبرلوسكني، نخست وزير سابق ايتاليا و رئيس باشگاه آ.ث. ميلان كه اين روزها خود را آماده ماراتن جديد سياسي در مقابل
رومانو پرودي و رقباي ديگر خود براي احراز پست رياست جمهوري مي نمايد، در مصاحبه با نيوزويك به سؤالات اين هفته نامه آمريكايي به شرح ذيل پاسخ گفته است.
* اينكه ايتاليا در آستانه ركود شديد اقتصادي است و بحران سياسي نيز آغاز شده است آيا اين آخرين فرصت براي ايتاليا مي باشد؟
** شرايط اقتصادي كاملاً به طور اعم منفي است و بطور اخص نيز براي اروپا نيز منفي است. اما براي ايتاليا علايم منفي بيشتري وجود دارد. در عين حال ديگران نيز در شرايط راحت تري نسبت به ايتاليا نيستند. به ويژه كه اقتصاد جهاني در بحران مالي بسر مي برد. در ايالات متحده اوضاع بدتر است و متأسفانه تأثيرات منفي اقتصاد جهاني آن را در زمينه مواد اوليه و مايحتاج عمومي و روزمره بازار را در پي دارد. در اين ميان چين و هند، تنها مواد اوليه را نمي بلعند بلكه مواد غذايي و نيز محصولات غذايي و زراعي را نيز در حد بالا مصرف مي كنند. حال آن كه قيمت گندم سر به آسمان كشيده است بعد از آن نفت است كه حرف اول را مي زند. بر اساس تمامي اين عوامل اين اروپاست كه بايد به ارزيابي واحد پول خود «يورو» بپردازد، زيرا مشكلات فراواني را براي صادرات ايجاد كرده است. لذا، ايتاليا عوامل و دلايل منفي بسياري دارد. به طوري كه ما از زيرساختهاي ناكافي برخوردار هستيم و داراي زيرساختهاي غيرمنطقي و ناكارآمد هستيم. از يك سيستم اداري فشل رنج مي بريم. بدهي بسيار بالايي داريم. در تصور جهاني آشغالهاي زباله اي منازل، شهر ناپل را به زباله دان جهاني و ايتاليا را به آشغال داني جهاني تبديل كرده است كه اين مسأله توريسم و گردشگري ما را كاملاً نابود كرده و صادرات نفيس و هنري ما را با ركود روبرو كرده است، ضمن اينكه نبود فناوري بالا در بخش كشاورزي - صنعتي براي تأمين مايحتاج غذايي مان مشكل مضاعف به شمار مي آيد. علاوه بر اينها ما بايد مراقب سياستهاي چپ گرايانه خود كه در قالب باز كردن مرزهاي ما بر روي مهاجرتهاي غيرقانوني است، باشيم. عدم برخورداري از استانداردهاي امنيتي براي شهروندان ايتاليا و نيز نرخ بالاي جنايت از ديگر عوامل منفي جامعه ايتالياست.
* در شش ماه آينده شركت هواپيمايي آل ايتاليا در كجا واقع خواهد شد؟
** اميدوارم تا شش ماه آينده به گروهي از صنعتگران و صاحبان سرمايه تعلق بگيرد.
* مي گويند كه مديريت شما بر آل آيتاليا «شركت هواپيمايي ايتاليا» چندان كه بايد به لحاظ اقتصادي ليبرال نمي باشد، پاسخ شما چيست؟
** اولاً آنهايي كه اين حرفها را مي زنند، مرا هرگز نمي شناسند و ثانياً از حقيقت دور افتاده اند. فكر نمي كنم كسي در اقتصاد، ليبرال تر از من باشد. تا جايي كه خودم را شناختم و مي شناسم در بازار رشد كردم كاملاً مطمئنم و متقاعد شده ام كه رقابت باعث بهبود كيفيت توليد و كاهش قيمتها ميشود.
* آيا اين امكان وجود دارد كه مشكلات ايتاليا به صورتي يك طرفه و يك سويه حل شود يا آنكه ضرورت مشاركت در قدرت و ائتلافهاي سياسي اجتناب ناپذير است؟
** چنانچه از اكثريت قاطع برخوردار باشيم و اين اكثريت در هر دو مجلس سنا و نمايندگان حضور داشته باشند، آن وقت است كه قادر به انجام هر كاري هستيم.
* نسبت به گذشته مغرورتر به نظر مي رسيد، به ويژه كه هميشه در پايان صحبتهاي خود اين جمله را اضافه مي كنيد كه اگر ما منابع داريم از قدرت ما ناشي مي شود. چرا؟
** در حال حاضر من مغرورترم، زيرا شرايط آن گونه اي است كه بايد باشد. زيرا من يك رئاليست واقعگرا هستم.
* برخي تحليلگران در پايان نگرش خود به اصطلاحي چون برلوسكيزم «برلوسكني گرايي» مي رسند و راديكالها نيز با حضور شما در سياست مخالفند.
** نيروهاي چپ، از نام من به عنوان يك بوم رنگ در مسايل خودشان استفاده مي كنند. معتقدم كه ايتاليايي ها مرا آن طور كه هستم بخوبي مي شناسند و نيز آنچه را كه اهتمام ورزيده ام به خوبي درك مي كنند. پس از 5 سال نخست وزيري برلوسكني، به اين نتيجه رسيده اند كه نمي توانند ليبرال تر از من پيدا كنند.
آنها مي بينند كه من ليبرال ترين ناشر هستم. معتقدم كه حمله به راديكالها و چپها،براي آنها شخصيت و تشخص و جايگاه اجتماعي و سياسي به وجود مي آورد و چپ ها فهميده اند كه اين روش ديگر جواب نمي دهد.
* چگونه به والتر ولتروني به عنوان يك رقيب رسيده اي؟
** او يك سخنران بزرگ است. اما صحنه اي كه او مي خواهد در آن اجراي نقش كند، سالهاست كه برچيده شده است و تاريخ مصرف اين گونه صحنهها و نقشها گذشته است.
* يك بار گفتي كه من با ايالات متحده حتي قبل از آن كه موضعي اتخاذ كند هستم. آيا با آمدن دموكراتها در كاخ سفيد چيزي تغيير خواهد يافت؟
** نه اين گونه فكر نمي كنم. روابط ما با آمريكاييها به عنوان متحدي است كه داراي سياست خارجي شفافي است كه ما هرگز فراموش نمي كنيم ما را از شر نازيسم و كمونيزم آزاد ساخت. فكر نمي كنم سياست خارجي آمريكا با آمدن دموكراتها يا رفتن جمهوريخواهان تغيير كند. من كه رابطه حسنه اي با بيل كلينتون و بوش داشته ام و مطمئناً با رئيس جمهور آينده آمريكا نيز روابط خوبي خواهم داشت. _________________
زیبارویی که می داند ، زیبای ماندنی نیست ، پرستیدنی است . ارد بزرگ
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum