Posted: Fri Jul 04, 2008 5:30 am Post subject: خشونت، مسکن و سازندگي
خشونت، مسکن و سازندگي
بهروز بهزادي
طي هفته با مباحثي روبه رو شدم که دريغم آمد درباره آنها چيزي ننويسم. گرچه بسيار سردستي و کوتاه ولي اين مطالب شايد باعث شود مردم، دولتمردان و... به فکر بيفتند که در حوزه هاي مورد اشاره مي شود کارهايي کرد که به جامعه سود برساند.
روي خط خشونت
از صبح که برمي خيزي تا شب که سر بر بالين مي گذاري خشونت بيشترين چيزي است که شاهد آني؛ در منزل، خيابان، محل کار، برنامه هاي تلويزيون و...
بچه کوچکي که دم در مدرسه اشک مي ريزد و مادر با دادي که سرش مي زند، او را روانه مدرسه مي کند. اين صحنه را همين ديروز ديدم و قلبم به درد آمد. چه مي شد اين کودک با بوسه يي مادرانه روانه مدرسه مي شد. بچه يي که حتماً شب قبل قصه هاي قشنگ مادربزرگ را نشنيده است و با قيافه هاي عنق پدر و مادري به خواب رفته است که کار و کار و کار و گراني و گراني و گراني مهرباني را از چهره هاي آن دو زدوده است.
کمي آن سوتر از مدرسه، دو خودرو را مي بينم که تصادف مختصري کرده اند و در پي آن دو راننده با مشت و لگد و ناسزا به جان هم افتاده اند. چند نفري هم که مي خواهند آن دو را از هم جدا کنند، هر يک مشت يا لگدي مي خورند تا از خشونت بي بهره نمانده باشند.
سر خيابان در ميان جمعيتي که منتظر تاکسي ايستاده اند، بعد از اينکه متوجه مي شوم اگر زرنگي نکنم و دسته در ماشين را به سرعت نچسبم فرصت سوار شدن پيدا نمي کنم با اين ترفند سوار مي شوم ولي تازه اين اول کار است. سوار که مي شوم و در را که مي بندم راننده داد مي زند؛«آقا يواش در ماشين را شکستي.» به يادم مي افتد شب قبل که در ماشين ديگري را چند بار آهسته بسته بودم و در چفت نشده بود، راننده داد زده بود؛«تندتر مگر نان نخورده يي» و خشونتي که در شهر، روان است.
جامعه شناسان بايد در اين زمينه ها به جامعه کمک کنند.درست تر بگويم دولت بايد بايک فراخواني بزرگ،جامعه شناسان،حتي روانشناسان را به کمک فرا بخواند.
مشکل مسکن جوانان
اغلب همکاران جوان مطبوعات اگر مشکلي داشته باشند به من مراجعه مي کنند و سعي مي کنم تا حد امکان کاري برايشان انجام دهم. در اين رهگذر بسيار شده است که زن و شوهر جواني را نصيحت کرده ام دست از خشونت و لجبازي بردارند و با کوتاه آمدن در برابر هم به زندگي خانوادگي ادامه دهند.
در اين ميان از شما چه پنهان حتي خواستگاري نيز کرده ام، بعضي از پسرها از من خواسته اند دستي بالا بزنم و از دختر مورد علاقه شان بپرسم به ازدواج با آنان رضايت مي دهند. خوشحالم که يکي، دو خواستگاري نتيجه خوبي داشت و حتي در يک مورد توانستم هزينه ازدواج و جهيزيه عروس را از چند نفر آدم خير که دستي در اين کارها دارند تامين کنم و...
چندي پيش بعد از يک سال زندگي همين داماد هراسان به من مراجعه کرد که زندگي اش در حال نابودي است. آرامش کردم و ماجرا را پرسيدم. جواب شنيدم که صاحبخانه او را جواب کرده است. او دو ميليون پيش با ماهي 300 هزار تومان اجاره مي داد که صاحبخانه از او خواسته پول پيش را به 12 ميليون افزايش دهد يا اجاره را به 600 هزار تومان. مي گفت نه به اين اندازه پول پيش دارم و نه توان پرداخت 600 هزار تومان. خيلي ناراحت بود. گرچه در اين مورد همان افراد خير به کمک آمدند و ماجرا حل شد، ولي اين پرسش براي من باقي ماند که آيا دولت نبايد به فکر زوج هاي جوان باشد؟ اکنون که کاسه قيمت مسکن و اجاره شکسته و ماست گراني ريخته، بيشترين آسيب را همين قشر يعني جواناني که دل به دريا مي زنند و ازدواج مي کنند، مي بينند. شايد چند نفري بتوانند به کمک افراد خير مشکل خود را حل کنند، بقيه چه کنند؟ آقاي رئيس جمهور، آقاي وزير مسکن، آقايان وزيران اقتصادي اين جماعت جوان که مشکل مسکن دارند بسيار زيادند و چشم اميد به شما دوخته اند. کمکشان کنيد. آنان را به برنامه هاي بلندمدت حواله ندهيد. همين امروز مشکل دارند.
سازندگي مشکل نيست
بيکاري از عمده ترين مشکلات اقتصادي کشور است. هميشه فکر مي کنم آيا نمي توانيم به طور ضربتي به گونه يي کار ايجاد کنيم که سود دوسره ببريم؛ بيکاران کار داشته باشند و طرح هاي زيربنايي جديدي نيز به ثمر بنشيند.
بياييم در نقاط محروم کشور جاده بسازيم. اصلاً اتوبان بسازيم. راه آهن بکشيم. براي اين کار هم پول، هم تخصص و هم نيروي انساني داريم. اين راه آهن و جاده ها،زيربنايي خواهد شد براي آينده کشور که از موج مهاجرت روستاييان به شهرها جلوگيري مي کند مثلاً در برابر پيشرفت اقتصادي ساحل جنوبي خليج فارس، اگر ما از شرق به غرب يا غرب به شرق ساحل شمالي که در خاک ايران واقع شده است جاده و راه آهن بکشيم و شرايطي فراهم آوريم که صنايع شيلات، کشتي سازي و در واقع صنايع دريايي در اين مناطق رونق بگيرد، بيشترين سود را از ثروت خليج فارس مي بريم و گام هاي نخستين توسعه را برمي داريم. در چنين شرايطي براي ساختن جاده و راه آهن نيروي انساني بيکار مشغول به کار خواهد شد و در آينده نيز با وجود راه هاي ارتباطي اين مناطق صنعتي شده و بيکاران ديگري را جذب خواهد کرد و تا چشم باز کنيم به مدد پول نفت جنوب کشور را به توسعه رسانده ايم. فراموش نکنيم آنچه در تاريخ مي ماند، بناهاي ساخته شده است مثل تخت جمشيد، سي وسه پل و... صد بلکه هزاران اثري که با نام سازندگانشان در يادها مانده اند. _________________
رویا پردازی که عملگرا هم باشد می تواند سرچشمه دگرگونی های بسیار گردد . ارد بزرگ
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان يزد از برگزاري تورهاي يک تا دو روزه طبيعت گردي براي بيش از 10 هزار دانش آموز يزدي خبر داد.
عزيزالله سيفي در گفت وگو با ايسنا به برگزاري اين تورها از اول تيرماه اشاره کرد و ادامه داد؛ اين تورها با همکاري آموزش و پرورش استان يزد براي دانش آموزان مدارس شهرستان هاي مختلف و به مقصد اردوگاه هاي ييلاقي اين سازمان برگزار مي شوند.
وي از تهيه بسته هاي تخصصي فرهنگي و آموزشي براي شرکت کنندگان در اين تورها خبر داد و گفت؛ تلاش مي کنيم در حوزه اطلاع رساني با برگزاري مسابقه هاي آشنا کردن دانش آموزان با جاذبه هاي تاريخي و طبيعي کشور، برنامه هايي ويژه را تدارک ببينيم.
فيليپين و گردشگري درماني
يکي از استان هاي کشور فيليپين به دليل داشتن بيمارستان هاي مجهز، کلينيک هاي دندانپزشکي و چشمه هاي آب گرم به مقصد نخست گردشگري درماني جهان تبديل شده است.
به نقل از منابع خبري، فيليپين در قاره آسيا با تلاش هاي فراوان مسوولان صنعت گردشگري اش براي توسعه گردشگري درماني، به يکي از مقاصد گردشگري آسيا تبديل شده و استان سبو (Cebu) نيز براساس نظرسنجي از گردشگران، به عنوان بهترين مقصد گردشگري درماني جهان انتخاب شده است.
طبق نظرسنجي هاي انجام شده از گردشگران کشور فيليپين، استان سبو به دليل داشتن تمام ابزارهاي لازم براي توسعه گردشگري درماني مانند بيمارستان هاي مجهز، کلينيک هاي دندانپزشکي و چشمه هاي آب گرم عنوان بهترين مقصد گردشگري درماني جهان را به خود اختصاص داده است.
با اين وجود، بسيار بعيد به نظر مي رسد که اين استان براي مدت زمان زيادي اين عنوان را بتواند حفظ کند، چون در سال هاي اخير، سرمايه گذاري هاي هنگفتي براي احداث زيرساخت هاي صنعت گردشگري درماني در کشورهاي چين، تايلند، هندوستان، امارات، مالزي، کره جنوبي و کانادا شده است که با به بهره برداري رسيدن آنها در سال 2010 ميلادي جايگاه استان سبو در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
طبق آمارهاي ارائه شده، گردشگري درماني نقش مهمي در توسعه صنعت گردشگري آسيا ايفا کرده که حاصل آن، درآمد 40 ميليارد دلاري در سال 2000 ميلادي، درآمد 120 ميليارد دلاري در سال 2006 و رشد متوسط 20 درصدي درآمدهاي حاصل از اين صنعت در سال هاي متمادي بوده است.
سال گذشته، استان سبو ميزبان نزديک به يک ميليون گردشگر درماني بود که بخش اعظم آنها از کشورهاي اروپايي بودند. تايلند نيز سال گذشته ميزبان 600 هزار گردشگر درماني بود که بخش اعظم آنها از کشورهاي امريکا، انگليس و خاورميانه به اين کشور سفر کرده بودند. اين امر، درآمدي حدود 470 ميليون دلار را براي اقتصاد اين کشور به همراه داشت.
دوبي و بهترين هتل هاي جهان
هتل هاي دوبي که در سال هاي گذشته، نقش مهمي در توسعه صنعت گردشگري اين اميرنشين ايفا کرده اند، به عنوان بهترين هتل هاي جهان انتخاب شدند.
به گزارش ايسنا به نقل از توريسم ديلي بخش اعظم گردشگراني که به دوبي سفر مي کنند، اين شهر را بهترين مکان براي گذراندن اوقات فراغت، تجارت و مکاني براي گردشگراني مي دانند که به دنبال غذاهاي درجه يک، فروشگاه هاي رنگارنگ و خريد لباس هاي مد روز هستند.
کارشناسان صنعت گردشگري امارات اين امر را فقط مرهون کيفيت بسيار بالاي خدمات رساني و سرويس دهي هتل هاي دوبي مي دانند که اقامت خاطره انگيزي را براي گردشگراني که به اين اميرنشين سفر کرده اند، فراهم مي کنند.
براساس برخي نظرسنجي ها هتل هاي شهر دوبي بهترين هتل هاي جهان به شمار مي روند و در سال هاي گذشته ، دست کم چهار هتل از 10 هتل نخست دنيا در اين شهر بوده اند.
هتل هاي دوبي با فراهم کردن امکانات متنوع براي مسافران و وجود امکاناتي ديگر از جمله صحرانوردي، ماهيگيري، بازديد از موزه ها و محوطه هاي تاريخي، اقامتي به يادماندني را براي گردشگران فراهم مي کنند.
وجود لوکس ترين هتل هاي جهان، جزاير مصنوعي، فرودگاه مجهز و پيست اسکي مصنوعي، دوبي را به يکي از پنج مقصد نخست گردشگري در جهان تبديل کرده اند که بخش اعظم اين موفقيت، مرهون هتل ها و صنعت هتلداري دوبي است.
کمبود تخت در هتل هاي همدان
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان همدان گفت؛ کمبود تخت هاي اقامتي در استان به يکي از معضلات اساسي تبديل شده است.
عليرضا ايزدي، ميانگين تخت هاي موجود استان همدان را 800 تخت اعلام کرد و افزود؛ با آغاز مسافرت هاي تابستاني، براي ساماندهي واحدهاي شخصي و استيجاري با هدف پوشش محدوديت هاي اقامتي در استان، تاکنون 40 واحد شخصي را شناسايي کرده ايم و اميدواريم، فعاليت رسمي آنها از هفته آينده آغاز شود. معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان همدان از راه اندازي روستا و اسکان فرهنگيان براي نخستين بار خبر داد و اظهار داشت؛ آموزش و پرورش حدود 800 کلاس را با تجهيز کامل و نيمه تجهيز براي اسکان مسافران تابستاني در اختيار سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري قرار داده است.
ايزدي آرامگاه باباطاهر بوستان ارم و پارک مردم را محل استقرار چادرهاي مسافرتي گردشگران ورودي به همدان اعلام کرد و ادامه داد؛ هرچند با اقامت گردشگران در پارک ها و بوستان ها موافق نيستم، اما به دليل ظرفيت محدود اماکن اقامتي تلاش کرده ايم، با ايجاد امکانات، بوستان ها را در اختيار مردم قرار دهيم يا مسافران ورودي را به سمت مناطقي که حتي کمترين سرويس را دارند، هدايت کنيم. _________________
رویا پردازی که عملگرا هم باشد می تواند سرچشمه دگرگونی های بسیار گردد . ارد بزرگ
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You cannot attach files in this forum You cannot download files in this forum